SFK 2000

Vrijeme je za Ligu prvaka, šampionke bh. otputovale u Rumuniju 

16/08/22

U jutarnjim satima današnjeg dana fudbalerke SFK 2000 Sarajevo krenule su put Rumunije, gdje će igrati utakmice UEFA Lige prvaka za sezonu 2022/23. 

Sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, preko turskog Istanbula, višestruke bh. šampionke stići će u grad Cluj, domaćin kvalifikacionog turnira Lige prvaka. 

Izabranice trenerice Samire Hurem igrat će u četvrtak svoju prvu utakmicu. S početkom u 11 sati odmjerit će snage sa prvakinjama Malte, timom Birkirkara.  

“Iza nas su kvalitetne pripreme te dobre utakmice u sklopu regionalnog turnira kojeg smo organizovale. Smatram da smo spremne i s nestrpljenjem očekujemo ovogodišnji nastup u UEFA Ligi prvaka. Očekujem ozbiljan nastup i kvalitetnu igru te se nadamo prolasku u narednu rundu”, poručila je Hurem, dok je kapitenka tima Alisa Spahić dodala: 

“Imamo dobru ekipu, koja se može nositi sa izazovom učešća u Ligi prvaka. Za nas je ovo novo iskustvo da igramo na gostujućem terenu, budući da smo u proteklim godinama bile domaćini. Radujemo se utakmicama, želimo pokazati da nismo bez razloga u društvu najboljih evropskih timova”. 

Dodajmo i to da su utakmice za plasman i prolazak dalje na rasporedu u nedjelju, 21.8. tekuće godine. 

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.