SFK 2000

Turnirom "Welcome to Sarajevo" SFK 2000 Sarajevo najavio dolazak Evropskog kadetskog prvenstva u BiH i obilježio je 6. april, Dan grada Sarajeva

06/04/22

SFK 2000 Sarajevo uz partnerstvo Nogometnog/Fudbalakog saveza BiH jučer je organizovao turnir za djevojčice, a isti je odigran u dvije uzrasne kategorije, U-11 i U-15. 

Više od 300 djevojčica danas je boravilo u Centru "Safet Zajko" kako bi kroz fudbal i igru obilježile Dan grada Sarajevo, a ujedno i na dan žrijeba Evropskog prvenstva poslale poruku dobrodošlice svim evropskim selekcijama. 

Učestvovali su: SFK 2000 Sarajevo, ŽNK Željezničar, ŽFK Respekt, ŽNK Vogošća, ŽNK Sloga, ŽNK Inter, ŽFK BSK-Spartak, ŽNK Krivaja, Nova žena i NK Troglav u kategoriji U-15, dok su umlađem uzrastu učestvovali ŽNK Posavina, ŠN Tika-Taka, ŽFK BSK-Spartak, ŽFK Respekt, SFK 2000 Sarajevo, ŽNK Krivaja, ŠF Tango, ŽFK Borac. 

Titulu najboljih su odnijele ekipe ŽFK BSK Spartak 2013 u kategoriji U-15, dok je ŽNK Posavina bila najuspješnija u mlađoj uzrasnoj dobi.

Danas su pobijedili ljubav prema fudbalu, posebnost i poštovanje prema igri i ženskom fudbalu. Upravo na ovaj način želimo poslati najljepše poruke prijateljstva, pozitivne igre te sportskog druženja i nadmetanja.

Turnir "Welcome to Sarajevo" posjetila je seniorska ekipa reprezentacije BiH i selektorica A reprezentacije Samira Hurem sa fudbalerkama, koja se na mjestu događaja mogla uvjeriti da ženski fudbal u BiH ima budućnost.

Mečeve su posmatrale i članice kadetske reprezentacije koju za manje mjesec dana očekuje nastup na Evropskom prvenstvu, gdje se nadamo da će na velikom  takmičenju, u kojem je BiH domaćin, dostojno predstaviti našu državu.

SFK 2000 Sarajevo se u saradnji sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BIH zahvaljuje Općini Novi Grad i Gradu Sarajevo koji su bili domaćini ovog cjelodnevnog susreta.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.