SFK 2000

Tri utakmice i tri pobjede bez primljenog gola za selekcije SFK 2000 Sarajevo!

11/09/22

SFK 2000 Sarajevo iza sebe ima izuzetno uspješan vikend. Seniorke, koje nastupaju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, stigle su do nove pobjede. Na domaćem terenu izabranice Samire Hurem savladale su Fortunu iz Živinica rezultatom 7:0. Golove za pobjedu našeg tima postigle su Jelčić (2), Trišić, Spahić, Šabanagić, Milinković i Kamerić.

SFK 2000 Sarajevo 7:0 ŽFK Fortuna Živinice

SFK 2000 Sarajevo: Hodžić, Slišković, Velagić, Milinković, Amira Spahić, Jelčić, Alisa Spahić, Gačanica, Kršo, Šabanagić, Trišić. Još su igrale: Nedić, Krajnić, Džemidžić, Kuljanin i Kamerić. Trenerica: Samira Hurem

Skoro identičnim rezultatom kadetkinje našeg kluba savladale su vršnjakine Fortune. Bordo djevojke gostovale su u Živinicama i ostvarile sigurnu pobjedu, rezultatom 6:0 u svoju korist. Po dva gola postigle su Abdukić i Huseinović, a jednom su se u strijelce upisale Bratović i Mirković.

U-17: ŽFK Fortuna Živinice 0:6 SFK 2000 Sarajevo

SFK 2000 Sarajevo: Karačić, Mirković, Beganović, Hadžikadunić, Bratović, Hodžić, Blažević, Abdukić, Salić, Dedović i Huseinović. U nastavku su priliku dobile: Ličina, Čamo, Barić. Trenerica: Amela Kršo

Pobjedu u svom ligaškom nastupu ostvarile su i djevojke koje igraju za „B“ ekipu. Takmičarke u dresovima „FK Sarajevo“ pobijedile su prošlogodišnjeg premijerligaša, ekipu ŽNK Široki Brijeg sa 1:0. Pobjedonosi gol postigla je Ines Ružić.

Čestitamo našim djevojkama i njihovim trenericama na sjajnim nastupima ovog vikenda!

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.