SFK 2000

Tri gola Jelčić u finalu Kupa: Zaslužile smo pehar!

20/05/22

Talentovana napadačica SFK 2000 Sarajevo odigrala je zapaženu finalnu utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine. Na jučerašnjem susretu protiv mostarske Emine, Maja Jelčić je postigla tri gola u pobjedi našeg tima rezultatom 4:1.

"Odlično smo odigrale jučerašnju utakmicu. Od početka smo opravdale ulogu favorita i naše suparnice nisu imale prostora da razviju svoju igru. Imale smo i više prilika, mogli smo postići još neki gol, međutim, moramo na kraju biti i više nego zadovoljne rezultatom. Drago mi je što sam svojim golovima napravila doprinos u pobjedi, ovaj tim i cure ništa manje zaslužne nisu za pobjedu od mene. Kolektiv je kod nas uvijek na prvom mjestu", rekla je Jelčić, dodavši:

"Dvije godine sam u SFK 2000 Sarajevo i motivacija je uvijek na visokoj razini. Želimo uvijek nove pobjede i trofeje. Tako je bilo i jučer. Bez obzira što smo osvojile po osamnaesti put trofej pobjednica Kupa, svaku utakmicu želi pobijediti, poštujemo protivnice i dajemo sve od sebe. Zaslužile smo ovaj pehar"

Maja Jelčić i Gloria Slišković, foto: sfk2000.ba

Osim trofeja u takmičenju Kupa, pred SFK 2000 Sarajevo je i novi šampionski pehar. Dvadeseta titula prvakinja Bosne i Hercegovine je na dohvat ruke...

"Skoro smo ostvarile naš cilj. Idemo iz utakmice u utakmicu. Prvenstvo želimo privesti kraju na najbolji način i onda slijedi veliko slavlje. Vjerujem da ćemo ove sezone proslaviti dvadesetu titulu prvakinja BiH i na naš grb dodati i tu drugu zvjezdicu", zaključila je Jelčić.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.