SFK 2000

Trenerica i igračice složne: Spremne smo! 

05/09/23

U prostorijama FK Sarajevo održana je press konferencija pred sutrašnje utakmice Lige prvaka.
SFK 2000 Sarajevo domaćin je kvalifikacionog turnira najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Evropi. Bordo djevojkama će se suprotstaviti u polufinalu Osijek, dok drugi polufinalni par čine Vorskla i Flora. Pobjednici ovih mečeva igraće finale 9. septembra. 

Prisutnim predstavnicima medija obratila se trenerica Samira Hurem, a potom kapitenka Alisa Spahić, te napadačica Minela Gačanica. 

Samira Hurem“Presretna sam jer se Liga šampiona igra na Koševu. Igrali smo do sada u Zenici, ali zahvaljujući Savez dobili smo naš najveći i najbolji stadion i to je naša najveća želja bila ove godine. Na taj način ćemo najbolje promovisati ženski nogomet u gradu, dovesti navijače na tribine. Ovom ligom šampiona osim što želimo da pobjeđujemo, želimo da podignemo fudbal na viši nivo.Jako puno smo radili prethodnih mjesec dana. Doživjeli smo promjene, slatke promjene, jer su naše igračice otišle u velike evropske timove. Tu se radi o 5-6 igračica iz prvog tima, tu su došle neke druge igračice i kratko je bilo vrijeme da pričamo o savršenoj uigranoj ekipi. Ono što mene raduje je što su mnogo radile i te nove djevojke su se uklopile u ekipu.“ 

Alisa Spahić“Atmosfera je odlična, sve je spremno unazad danima. Djevojke jedva čekaju sutrašnju utakmicu. Godinu dana radimo za ove momente u Ligi šampiona. Bez obzira na sve promjene, stručni štab se potrudio da prikaže sve što nas čeka i mi smo spremne za sutra i sa nestrpljenjem čekamo utakmicu.” 

Minela Gačanica: “Želim da kažem da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu. Daću sve od sebe da nastavim svoj golgeterski niz, ali sutra je utakmica u kojoj nije važno ko će postići gol, već samo da ostvarimo pobjedu.” 

Na press konferenciji je bio prisutan i Kenan Magoda, Ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo. On je biranim riječima govorio o uspješnom kolektivu SFK 2000 Sarajevo, a klub je ministru uručio zahvalnicu s obzirom na značajnu podršku Ministarstva bh. šampionkama. 

Kenan Magoda: “Hvala igračicama, čitavom timu, što 20 godina naše Sarajevo pozicionira na najveće moguće svjetlo, apsolutni prvaci države. U ovim okolnostima u kojima se sport nalazi to je kao naučna fantastika i to je prvenstveno zahvaljujući Samiri Hurem, koja je smogla snage da se toliko godina bori za ove djevojke i proizvod toga je Liga prvaka koja dolazi u naš grad.” 

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.