SFK 2000

Spahić: S nestrpljenjem očekujemo utakmicu, dođite na Koševo

03/06/22

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo u nedjelju će podići šampionski pehar za takmičarsku sezonu 2021/22. Pred izabranicama Samire Hurem velika je radost, s obzirom na to da će klub po dvadeseti put postati prvak Bosne i Hercegovine.

“S nestrpljenjem očekujemo utakmicu, proslavu i dodjelu pehara i medalja. Dvadeseta titula je meni lično posebna. Ove godine smo imali mladi tim, napravile smo ozbiljan rezultat i bilo je nekoliko sjajnih utakmica koje smo odigrali. Naravno, ovaj trofej ima dodatni značaj zbog druge zvjezdice koju dobivamo na grbu kluba”, rekla je kapitenka Alisa Spahić, uoči utakmice, dodavši:

“Kada sam prije skoro dvadeset godina krenula igrati fudbal u SFK 2000 Sarajevo nisam mogla zamisliti da će klub danas ovako izgledati. Imamo sjajan kolektiv, velike uspjehe i ja kao kapitenka tima, predvodim najbolju ekipu u državi. Rad, trud i ogromna posvećenost se isplate, a mi to dokaz toga”

Nadolazeća utakmica između SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Lokomotiva Brčko se igra u nedjelju, 5. Juna s početkom u 17 sati. Utakmica se igra na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”, a za gledaoce je otvorena tribina ZAPAD – GALERIJA.

“Pozivam sve ljubitelje sporta na utakmicu. Spektakl koji slijedi nakon posljednjeg sudijskog zvižduka bit će jako lijep. Pozivam sve djevojke koje su igrale za SFK i vole ovaj klub da dođu, naše prijatelje, porodice i da se skupa radujemo. Za nas je ovo veliki datum”, zaključila je Spahić.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.