SFK 2000

Spahić: Pokazale smo da ovaj tim može raditi velike stvari

25/08/22

Kapitenka tima, Alisa Spahić, odigrala je zapaženo utakmice UEFA Lige prvaka. Svojim golovima i odličnim partijama pomogla je timu da ostvari izuzetan uspjeh i plasman u narednu rundu najprestižnijeg klupskog takmičenja. Alisa nam je prenijela svoje utiske po povratku u Sarajevo.

“Emocije su još uvijek prisutne nakon plasmana dalje. Trebat će nam neko vrijeme da shvatimo šta smo zapravo i napravile kroz pobjede u Rumuniji. Uskoro ćemo saznati i ko je naš naredni protivnik. Što se tiče samih utakmica u prvom krugu Lige prvaka, odigrale smo dosta kvalitetno. U prvom susretu protiv prvakinja Malte smo postigle četiri gola, imale dosta lijepih akcija gdje smo pokazale koliko ovaj tim vrijedi. U drugom susretu protiv Cluja smo odigrale, što bi trenerica rekla, karakternije. Odgovorile smo adekvatno na način igre tima iz Rumunije i uspjele na kraju slaviti.”, rekla je Spahić, dodavši:

“Pokazale smo da ovaj naš mladi tim zajedno s par starijih fudbalerki može raditi velike stvari. Imamo odličnu atmosferu u timu, kvalitet i energiju. Što se tiče narednog protivnika, zaista svaki tim je izuzetno kvalitetan, međutim, moja želja je Juventus, da napunimo tribine i pokažemo svu ljepotu ženskog fudbala.”

Podsjećamo, početkom narednog mjeseca SFK 2000 Sarajevo saznat će nakon žrijeba naredne protivnice.
Prva utakmica je na rasporedu 21/22 septembra, a uzvratna sedam dana poslije. Mogući protivnici SFK 2000 Sarajevo su Juventus (ITA), Benfica (POR), Zurich (CH), Slavia Prag (CZE), Rosenbard (SWE), St. Polten (AUT) i Vllaznia (ALB).

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.