SFK 2000

Snovi stvaraju budućnost !

09/06/23

"Snovi stvaraju budućnost!" - izjavila je Minela Gačanica u svom intervjuu. Njene riječi podsjećaju nas na moć vizija i ciljeva koje postavljamo. Bez obzira na izazove koje susrećemo, vjerovanje u ostvarenje snova pokreće nas naprijed. Hajde da se ismprišemo Minelinom upornošću i strašću te slijedimo svoje snove bez obzira na sve!

Minela Gačanica, iza sebe ima sjajnu sezonu. Drugi je strijelac našeg tima sa 29 golova u Premijer ligi BiH, te je imala značajan doprinos na putu osvajanja duple krune. Nakon slavlja igračice SFK 2000 Sarajevo polahko se vraćaju u svakodnevnicu, a iskoristili smo vrijeme pauze za razgovor s našom napadačicom.

„I više sam nego zadovoljna svojom debitanskom sezonom u dresu SFK 2000 Sarajevo. Kvalitetno smo radile, a kada se s dobrim radom spoje napori i podrška mojih saigračica, bez kojih ne bi moglo, moji golovi dođu kao plod toga. Naročito sam ponosna na činjenicu da sam uspjela postignuti golove u gotovo svim značajnim utakmicama kao i u Ligi prvaka“, rekla je Gačanica, dodavši:
„Trenutno smo na pauzi i odmor ću iskoristiti kako bi napunila baterije i bila energetski spremna za doček predstojećih izazova. Dobile smo i plan rada kako bi individualno odradili uvodne treninge. Svakako, planovi i ambicije naredne sezone su već tu i nadam se dobrim rezultatima u Ligi prvaka, kao i iskoraku kojeg priželjkujemo.“
O utakmicama Lige prvaka, naša napadačica je rekla sljedeće; „Liga prvaka je posebna radost za svaku igračicu i zaista jedva čekam te utakmice. Vjerujem i nadam da ćemo ostvariti jako dobre rezultate. Treba vjerovati u svoje snove i svaki dan živjeti za ostvarenje njih. Uz kvalitet rada na treninzima, kojeg imamo a naravno i podršku trenerice Hurem, ništa nije nemoguće.“
Na kraju razgovara, Minela je istakla koji su golovi za nju bili najdraži u sezoni iza nas.
„Najdraži gol definitivno jeste onaj u finalu KUP-a Bosne i Hercegovine koji je bio i gol za duplu krunu mog tima u ovoj sezoni“!

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.