SFK 2000

Slišković kao kapitenka upisala tri nastupa na Evropskom prvenstvu

13/05/22


U toku je UEFA Evropsko prvenstvo za kadetkinje. Bosna i Hercegovina, kao domaćin, po prvi put je nastupila na završnici prvenstva. U tri utakmice, u izuzetno jakoj konkurenciji, naš tim je upisao poraze, međutim, nevjerovatno iskustvo za fudbalerke zasigurno će biti od velike koristi za njihov razvoj.

Mlada igračica SFK 2000 Sarajevo, Glorija Slišković, nosila je kapitensku traku bh. reprezentacije, te nastupila na svakoj utakmici. Osim nje, na susretu protiv Holadnije igrala je i naša Dala Bratović, a na utakmici s Danskom na golu je stajala Iman Dumanjić.

Nastup na prvenstvu predstavlja veliko iskustvo za mene i čitav tim. Igrale smo protiv najboljih timova ovog godišta. Sretne smo što smo imali priliku biti dio ovakvog događaja. Dale smo sve od sebe, naročito u dobroj utakmici protiv Njemačke, koja je finalista. Atmosfera na tribinama je bila fenomenalna kroz sve tri utakmice. Naravno da nam puno znači podrška s tribina, što smo i najavljivali prije početka turnira. U ime cijele ekipe želim da se zahvalim svima koji su došli i pružili nam podršku.“, kazala je Glorija.

Utakmice za plasman na programu su u nedjelju 15. maja. U 14 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici za 3. mjesto igrati Francuska i Holandija, a pobjednik će osim bronzanih medalja osvojiti i vizu za Svjetsko prvenstvo u Indiji. Finale između Njemačke i Španije na programu je u 20 sati na stadionu Grbavica.

Čestitamo bh. reprezentaciji, u čijem stručnom štabu je i naša Alisa Spahić, na nastupima na sjajnom prvenstvu Evrope u našoj državi.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.