SFK 2000

SFK 2000 turnirom Welcome to Sarajevo obilježava Dan grada Sarajeva i dolazak Evropskog prvenstva za kadetkinje

06/04/22

U čast Dana grada Sarajeva i dolazećeg UEFA Evropskog prvenstva za kadetkinje SFK 2000 Sarajevo u saradnji s Nogometnim savezom BiH, u utorak, 5. aprila organizuje turnir mladih fudbalerki "Welcome to Sarajevo".

Prvo sportsko nadmetanje pod nazivom "Welcome to Sarajevo" okupit će više od 200 igračica i bit će održano u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko.  Djevojčice će se takmičiti u dvije starosne kategorije U-15 i U-11. 

Ovo je prilika da veliki broj mladih sportašica upozna ljepote grada Sarajeva kroz sport, druženje i nova prijateljstava. 

Tunir "Welcome te Sarajevo" bit će održan istog dana kada je na rasporedu i žrijeb grupa predstojećeg UEFA U-17 Evropskog prvenstva za žene. Podsjećamo, Bosna i Hercegovina je početkom maja domaćin završnice najboljih kadetkinja, a prvenstvo će biti održano u Sarajevu, Mostaru, Širokom Brijegu i Zenici.

Tako će "Welcome to Sarajevo" na najljepši način obilježiti dolazak prvenstva Evrope kao jednog od najvažnijih događaja u novijoj historiji bh.sporta.  

Susreti na turniru za djevojčice počinju od ranih jutarnjih sati, a u konkurenciji U-15 nastupaju:

SFK 2000, ŽNK Željezničar, ŽFK Respekt, ŽNK Vogošća, ŽNK Sloga, ŽNK Inter, ŽFK BSK-Spartak, ŽNK Krivaja, Nova žena i NK Troglav.  

U mlađem uzrastu učešće će uzeti ŽNK Posavina, ŠN Tika-Taka, ŽFK BSK-Spartak, ŽFK Respekt, SFK 2000, ŽNK Krivaja, ŠF Tango, ŽFK Borac. 

Organizatori turnira svim učesnicima žele sretan i uspješan boravak u Sarajevu te odlične nastupe na zelenom terenu.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.