SFK 2000

SFK 2000 Sarajevo pobjednik drugog Memorijalnog turnira "Amela Fetahović - Žgoljo”

11/01/23

Aktuelne prvakinje Bosne i Hercegovine u finalu su pobijedile ekipu Fortuna iz Živinica rezultatom 5:0. Treće mjesto pripalo je FK Sarajevo, koji je bio bolji od Radnika iz Bijeljine.

Pored ove četiri ekipe, na turniru su još učestvovali ŽFK Vogošća, ŽNK Brotnjo iz Čitluka, SFK Libero iz Goražda i ŽFK Iskra iz Bugojna, a odigrana je i revijalna utakmica u kojoj su učestvovali Amelini prijatelji.
Pehar pobjednicama iz SFK 2000 Sarajevo dijelio je generalni sekretar Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić. @nfsbih_official
Drugoplasiranog ekipi Radnika iz Bijeljine pehar za drugo mjesto uručio je direktor reprezentativnih selekcija BIH, Darko Ljubojević, dok je Ivana Vlaić dodijelila pehar ekipi FK Sarajevo za osvojeno treće mjesto na Memorijalu.
Una Rankić iz Radnika Bijeljina dobila je priznanje kao igračica koja najviše podsjeća na Amelu Fetahović Žgoljo. Nagradu je dodijelio brat Amele Fetahović, Amel Fetahović.
Maja Jelčić iz SFK 2000 Sarajevo najbolji je strijelac turnira. Nagradu je dobila iz ruku Maje Delahmetović.
Hana Karačić iz FK Sarajevo proglašena je za najbolju golmanicu turnira. Nagradu je dodijelio Esad Ibrahimović.
Naša trenerica i selektorica zenske “A” reprezentacije Samira Hurem uručila je porodici Fetahović posebnu plaketu u znak sjećanja i održani turnir.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.