SFK 2000

SFK 2000 Sarajevo obilježio dvadeset uzastopnih titula prvakinja BiH

22/06/22


Proteklog vikenda održana je velika zabava SFK 2000 Sarajevo. Ovaj kolektiv osvojio je po dvadeseti put uzastopno titulu prvakinja Bosne i Hercegovine, a u prostorijama Hotela „Hills“ okupile su se fudbalerke, trenerski kadar, klupsko rukovodstvo, predstavnici NFSBiH, FSKS, te brojni sponzori i prijatelji kluba. SFK 2000 Sarajevo drži Ginisov rekord po broju uzastopnih titula u nacionalnim prvenstvima, a klub će ovog ljeta i po dvadeseti put učestvovati u UEFA Ligi prvaka.

„Organizovali smo jednu proslavu, gdje smo okupili sve one, koji su godinama uz SFK 2000 Sarajevo, ali smo se i prisjetile onih fudbalerki i naših članova, koje su ostavili neizbrisiv trag u našem klubu sve ove godine. Iz SFK 2000 Sarajevo proizašle su brojne reprezentativke, fudbalerke koje sada igraju u respektabilnim inostranim klubovima, a u našim redovima se trenutno nalaze mlade igračice, koje bude interes brojnih, evropskih timova. Ponosne smo kao klub na uspjehe u proteklom periodu i motivisane za sve ovo što dolazi“, kazala je Samira Hurem, trenerica i predsjednica SFK 2000 Sarajevo.

U sklopu proslave, SFK 2000 Sarajevo je uručio prigodne zahvalnice sponzorima, partnerima i zaslužnim pojedincima, a klub je predstavio i jubilarni dres, kojim je simbolično obilježena dvadeseta šampionska titula.

„Koristimo priliku da se zahvalimo svim sponzorima, partnerima i pojedincima, koji su dali doprinos radu kluba u proteklom periodu, a naročito Fudbalskom klubu Sarajevo na čelu sa Predsjednikom Mirvićem, te NFSBiH, FSKS, BH Telecom, našeg tehničkog partnera Number 1, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo“, poručuju iz SFK 2000 Sarajevo.

Dodajmo i to da se klub prisjetio prve generacije fudbalerki SFK 2000 Sarajevo, svih igračica koje su ostvarile zapažene međunarodne transfere, bivših kao i sadašnjih uposlenika, te nedavno preminule Amele Fehatović – Žgoljo.

SFK 2000 Sarajevo nakon kratkog predaha nastavit će pripreme za ovogodišnje nastupe u međunarodnim takmičenjima, a iz kluba poručuju da su novi projekti i aktivnosti u pripremi.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.