SFK 2000

ŠAMPIONSKO SLAVLJE UZ VISOKU POBJEDU - 21.TITULA PRVAKA BIH!

20/05/23


Svečano je danas bilo u Trening centru FK Sarajevo – u Butmiru. Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo nakon posljednjeg sudijskog zvuždika podigle su novi šampionski pehar. Tome je prethodila odlična utakmica protiv Libera iz Goražda.
Današnje gošće pružili su svoj maksimum, ipak nedovoljno da rezultatski utakmicu dovedu u pitanje. Semafor je po završetku susreta pokazivao rezultat 9:0 u korist SFK 2000 Sarajevo, a sa čak 5 golova Maja Jeličić bila je prvo ime susreta. Po jedan gol su postigle Marija Aleksić, Alisa Spahić, dok se dva puta u strijelce upisala Krstina Tanasković.
Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedilo je veliko slavlje igračica SFK 2000 Sarajevo. Predstavnici NS/FS BiH uručili su šampionski pehar, ukupno 21. Po redu za SFK, čime je naš klub dodatno popravi svjetski rekord, kojeg sami držimo, a tiče se broja uzastopnih titula u jednom nacionalnom prvenstvu.
Za naš tim ovo nije kraj trofejnog puta. Već nadolezeće srijede igrati će se finale Kupa BiH, a igračice SFK 2000 Sarajevo imati će priliku da osvoje novu, duplu krunu.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.