SFK 2000

Samira Hurem: Transfer Marije je potvrda kvalitetnog rada u SFK 2000 Sarajevo!

06/02/24

Marija Ana Milinković nova je fudbalerka milanskog Intera. Naša fudbalerka stekla je punu igračku afirmaciju u našem klubu, sada je napravila veliki iskorak u svojoj karijeri. SFK 2000 Sarajevo još jednom je potvrdio svoju ulogu kada je u pitanju razvoj mladih igračica. Trenerica Samira Hurem osvrnula se na ovaj transfer u razgovoru za klupski sajt, koji je svakako pomjerio granice kada je u pitanju ženski fudbal u BiH i regionu.

“Ona je igračica koja pravi razliku na terenu. Njene fizičke sposobnosti i smisao za igru pravile su razliku nad vršnjakinjama. Njena igra u našem timu biti će teško nadoknadiva u ovom momentu, ali kako smo radili s njom da bi stigla do ove razine kvaliteta, tako će njeno mjesto dobiti nova mlada igračica, kako bi nastavili naš razvojni proces.“, rekla je Hurem, dodavši:

“Transfer Marije je potvrda kvalitetnog rada u SFK 2000 Sarajevo. Sigurno naš klub predstavlja najbolje okruženje za razvoj mladih igračica i promociju ženskog fudbala u BiH. Skrenuli smo pažnju velikih klubova na sebe i poslali snažnu poruku, da sve fudbalerke iz regiona mogu imati šansu razvoja baš u našem klubu. SFK 2000 Sarajevo krasi ta disciplina, jasan model rada i vjerujem da ćemo u tom smjeru nastaviti.”

Hurem nam je otkrila kako je zapravo tekao proces skautiranja Milinković prije nekoliko godina te u čemu ona vidi razloge uspjeha SFK 2000 Sarajevo.

“Naš skauting tim prati sve mlade igračice koje treniraju sa dječacima. Pratimo njihov razvoj kroz određeni vremenski period i kada skrenu pažnju na sebe odlučimo se da ih priključimo našem Klubu i radu. Marija je došla sa 12 godina u SFK, nakon što je trenirala sa dječacima i priključila se odmah kadetskom timu. Pokazala je na početku da posjeduje talenat. “Prava odluka” je njen dolazak u seniorski tim. Dobila je mogućnost da igra s najboljim igračicama koje naša država ima. Osigurali smo njoj i drugim igračicama najbolje uvjete, a sve to ne bismo mogle same i veliku zahvalost dugujemo FK Sarajevo i podršci Predsjednika FK Sarajevo Ismira Mirvića. Materijalni uvjeti i infrastruktura neophodni su za razvoj, a mi to imamo sigurno najbolje na ovim prostorima. Ako želite biti najbolji, morate imati mogućnost da najbolje i ponudite igračicama. Uz podršku FK Sarajevo i gosp. Mrvića, kontinuirano podršku i povjerenje Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, te podršku lokalne zajednice i sponzora Kluba, mi smo uspjele i mi to možemo.”, rekla je Hurem.

Na kraju razgovora, trofejna trenerica je imala posebnu poruku za svoju, već sada, bivšu fudbalerku.
“Marija Ana Milinković je ambasador SFK 2000 Sarajevo, grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Ova karakterna igračica sigurno posjeduje kvalitete koje bi poželio svaki trener u svom timu. Marija je inspiracija za nove, mlade fudbalerke, jer njena skromnost i odgovornost kada su se spojili sa napornim radom, rezultirali su ostvarivanjem fudbalskih snova”, zaključila je Hurem.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.