SFK 2000

Samira Hurem: Od danas kreću pripreme za Zurich, želimo da ispišemo historiju

07/09/22

Ženska fudbalska reprezentacija ostvarila je historijski uspjeh plasmanom u baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Zmajice su remijem u Azerbejdžanu dobile priliku da se u baražu bore za odlazak na veliku svjetsku smotru fudbala.

Samira Hurem, selektorica ženske A reprezentacije BiH i šef stručnog štaba SFK 2000 Sarajevo, sa klupe je predvodila naš najbolji tim, dok je čak 12 fudbalerki bilo u kadru državnog tima za ovu utakmicu. Envera Hasanbegović, Almina Hodžić, Amela Kršo, Gloria Slišković, Đula Velagić, Ena Šabanagić, Alma Kamerić, Marija Ana Milinković, Dajana Spasojević, Alma Krajnić, Minela Gačanica i Maja Jelčić, bile su na spisku selektora i njenih pomoćnika.

Po završetku ove akcije kreće "operacija Zurich i ženska Liga prvaka.

"Ja i većina naših igračica smo prethodnih dana bile u reprezentaciji i fokus je bila utakmica sa Azerbejdžanom. Nakon što smo uspješno završili ovu utakmicu okrećemo se pripremama za susrete Lige prvaka sa Zurichom, koje počinjemo odmah po povratku iz Azerbejdžana."

Da li će biti dovoljno vremena da se spremite za duel sa Švicarkinjama?

"Imat ćemo 14 dana da se kvalitetno pripremimo i odigramo što bolje. Pokrenuli smo neke akcije u vezi pripreme tog duela. Trenutno moj skauting tim priprema sve materijale o igri našeg protivnika, pa ćemo o njima moći govoriti nakon što pregledamo sve i dodatno se upoznamo."

Kakva je situacija sa djevojkama iz kluba?

"Djevojke su mlade, a imaju odlične iskusne igračice koje im puno pomažu. Tako dobijaju mnogo više na samopouzdanju i pružaju kvalitetniju igru. One su sve jednostavno podređene svakoj utakmici i daju svoj maksimum. Atmosfera u timu je odlična i to je najvažnija stvar za ostvarenje dobrog rezultata "- rekla nam je Samira Hurem i dodala:

“Koristim još jednom priliku da se zahvalim našem matičnom FK Sarajevo, koje nam pruža podršku na svakom koraku i to nama puno znači. Počevši do predsjednika kluba Ismira Mirvića, preko svih ostalih uposlenika, trenera i fudbalera. Trudit ćemo se na terenu opravdati cjelokupno povjerenje koje imamo.”

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.