SFK 2000

Premijer Liga BiH - SFK 2000 Sarajevo nastavlja pobjednički niz

26/09/22

Utakmica SFK 2000 SARAJEVO - SFK LIBERO 8:0

Danas smo odigrale susret 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i prema očekivanjima savladale SFK Libero iz Goražda sa 8:0.Ovo je sjajan rezultat našeg tima uoči putovanja u Švicarsku, gdje izabranice Samire Hurem očekuje revanš susret druge faze UEFA Lige prvaka protiv švicarskih prvakinja FC Zurich Frauen.

U današnjoj utakmici protiv SFK Libero, šampionke BiH su sjajno igrale u oba poluvremena i tako još jednom potvrdile dominaciju u Premijer ligi BiH .
Vrijedi istaći da je danas posebno raspoložena bila Alma Krajnić koja je postigla tri gola. Po jedan gol su postigle Dajana Spasojević, Marija Milinković, Maja Jelčić, Minela Gačanica i Mia Kuljanin.

Nakon šest kola, naš tim ima maksimalni učinak od četiri pobjede, uz napomenu da dva susreta koji su odgođena zbog evropskih obaveza naših prvakinja, tek trebaju biti odigrana.

Izabranice Samire Hurem u četiri susreta imaju impresivnu gol razliku od 35 datih golova, a da u četiri susreta još nisu primile gol.

Napomenimo, susret između FC Zurich Frauen i SFK 2000 Sarajevo na rasporedu je u srijedu, 28. septembra, u Schaffhausenu.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.