SFK 2000

Predsjednik Ismir Mirvić : Ponosan sam na naše šampionke!

05/09/23

Predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić iskazao je svoju podršku uoči nastupa SFK 2000 Sarajevo u UEFA Ligu šampiona za žene.
Bh. šampionke sutra počinju svoju evropsku avanturu, a riječi predsjednika Mirvića sigurno će ohrabriti igračice.

“Iz sportske perspektive, SFK je “fudbalska dinastija” Bosne i Hercegovine. Sa 21 uzastopnom titulom šampiona i decenijama odigranih utakmica u Ligi šampiona, one predstavljaju naš klub i grad na evropskom nivou u najboljem mogućem svjetlu. Ne mogu biti ponosniji na Samiru Hurem i njen tim koji je stvorio ključne igračice za neke od najboljih svjetskih timova danas poput Intera i Juventusa. To je nešto što trebamo istaći, kao i decenije fantastičnih rezultata uz minimalna sredstva!”, rekao je Mirvić, dodavši:

“Pored sporta, lično sam sretan što vidim ljudske osobine vrijedne pomena koje proizvodi organizacija poput SFK. Naše sportistkinje služe kao mentori i lideri mladim djevojkama u Bosni i Hercegovini zainteresiranim za sport. Dijeleći vlastita iskustva, nudeći savjete i podršku, te služeći kao pozitivni uzori, mogu pomoći djevojkama da se snađu u izazovima i preprekama koje dolaze s bavljenjem sportom. Uopšteno govoreći, našem društvu nedostaje promocija rodne ravnopravnosti. Ako želimo da rastemo i da imamo bolje društvo za našu djecu u budućnosti, ovo je ključni dio koji treba razumjeti i izaći iz okvira.”

Prvi čovjek FK Sarajevo, pozvao je navijače na utakmicu između SFK i Osijeka, koja se igra sutra u 17 sati na Koševo.

“Na kraju, UEFA Liga šampiona je najviši nivo takmičenja u ženskom klupskom fudbalu i mi smo privilegovani da ugostimo takve utakmice na Koševu. Želim da pozovem sve da nam se pridruže u podršci našim šampionkama. Ove djevojke zaslužuju našu podršku, jer su hrabre, s pobjedničkim mentalitetom i dokazane pobjednice. Puno sreće u ovoj sedmici!”, zaključio je Mirvić.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.