SFK 2000

Najveći transfer u historiji bh. ženskog fudbala - Marija Ana Milinković prelazi u Inter!

05/02/24

SFK 2000 Sarajevo službeno potvrđuje da je jedna od najboljih igračica našeg tima i Premijer lige BiH, reprezentativka naše države, Marija Ana Milinković nova igračica milanskog Intera.

Naš klub je postigao dogovor s italijanskim velikanom, te će Marija debitirati za svoj novi tim. Ovaj transfer ostat će upamćen kao prvi najveći u historiji bh. ženskog fudbala.

Vođeni vizijom otkrivanja i stvaranja mladih talenata, te adekvatnom pripremom za najveće domete, ovaj transfer samo je potvrda uspješnog i posvećenog rada SFK 2000 Sarajevo.

“FK Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo u sklopu svog rada nastoje tehnološki odgovoriti zahtjevima modernog fudbala te uz kvalitetan skauting pratimo mlade talentovane igrače i igračice. Razvijamo kako domaće tako i strane talente s ciljem njihovog transfera u jače lige. Ovaj transfer Marije Ane u Inter dokaz je ispravnog vođenja kluba i zdravog načina poslovanja“, poručio je Ismir Mirvić, predsjednik FK Sarajevo.

"Ovo označava početak nove faze u našem klupskom radu, spremne smo suočiti se s izazovima brzo rastućeg ženskog fudbala. Čestitamo Mariji i vjerujemo da će svojim talentom i igrama unaprijediti ponos čitavog kluba. Osjećam veliki ponos zbog postignutog uspjeha kroz suradnju i podršku FK Sarajevo te konekcijama predsjednik Mirvića, stvarajući u ženskom fudbalu ono što mnogi klubovi u muškom fudbalu ne mogu." - naglasila je Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo.

Našoj Mariji Ani želimo sretan debi i uspješan boravak u Italiji. Vjerujemo da će biti najbolji mogući ambasador i promotor SFK 2000 Sarajevo i naše države!


Sretno, Maške!

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.