SFK 2000

Marija Ana Milinković: Sarajevo je nešto više od Kluba! Zahvalna sam trenerici Hurem, što su snovi postali stvarnost!

06/02/24


Jedna od najtalentovanijih i najboljih bh. igračica, Marija Ana Milinković, poslije nekoliko godina napušta redove SFK 2000 Sarajevo. Fudbalerka, rođena 16.11.2004. godine, prelazi u redove slavnog Intera, a dogovor o transferu igračice zvanično je postignut.

Milinković je nagrađivana igračica, jedna od najboljih igračica Premijer lige BiH i reprezentativka, koja je svoju punu igračku afirmaciju dobila u redovima SFK 2000 Sarajevo, te svojim igrama i talentom skrenula pažnju na sebe. Svakako, za SFK 2000 Sarajevo njen odlazak predstavlja nenadoknadiv igrački gubitak, ali je Klub ponosan i sretan što je još jedna talentovana igračica ostvarila svoje fudbalske snove kroz rad u našem klubu.


“Iskreno, još nisam svjesna da je došao trenutak za odlazak. Jako sam vezana za mjesto odakle dolazim, porodicu, prijatelje i kolektiv SFK 2000 Sarajevo. Teško mi je prihvatiti da odlazim, jer posljednjih šest godina je jako brzo prošlo. Ipak, kada sumiram utiske, sretna sam i zahvalna svim igračicama što su mi pružile podršku i povjerenje, zajedno sa trenericom. Potruditi ću se maksimalno da opravdam boje SFK 2000 Sarajevo sada u Italiji.”, rekla je Milinković, dodavši:


“Veliko hvala dugujem trenerici Samiri Hurem. Ona je ulagala mnogo truda za moj razvoj i od početka je vjerovala u mene. Hvala za svaki savjet, kritiku i podršku. Sjećam se poslije jedne utakmice mi je prišla i rekla da je sigurna u uspjeh u mojoj karijeri, te da će mi uvijek biti podrška”.


Svoje prve korake u fudbalu Marija Ana napravila je u Olimpu, a trenerica i kapitenka Alisa Spahić pozvala je tada djevojčicu da se priključi SFK 2000 Sarajevo.
“Igrala sam fudbal sa dječacima iz ulice i krenula sam trenirati u FK Olimp. Poziv SFK 2000 Sarajevo je došao dvije godine prije nego što sam došla, međutim nisam bila spremna da napustim svoje okruženje. Za dolazak klub je zaslužan moj trener Branislav Radičić koji je dobio poziv od trenerice Alise. Nije bilo jednostavno, ali ja sam željela da budem fudbalerka. Poteškoće oko prijevoza i neke druge sitnice u tim momentima smo ostavili po strani i radila sam kako bih ostvarila svoj cilj. Sjećam se debija za seniorski tim. Bila sam jako uzbuđena i presrećna što sam dobila priliku da igram sa tako kvalitetnim igračicama.”, rekla je Milinković i nastavila:


“Boravak u SFK 2000 Sarajevo ću pamtiti po svim pobjedama, izazovima, prijateljicama Maji, Gloriji, Mineli i zapravo svim igračicama. Uvijek smo tu jedna za drugu, kako u privatnom životu tako i na terenu i vjerujem da je to jedno životno prijateljstvo. SFK dugujem mnogo jer Sarajevo je puno više od Kluba. To su ljudi, podrška, porodica i zahvalna sam im jer sad živim svoj san.”
Na kraju, Marija Ana je kratko rekla šta će za nju biti prva asocijacija za klub iz glavnog grada.
“SFK 2000 Sarajevo će uvijek biti ljubav, sreća i porodica”, zaključila je već sada nova igračica milanskog Intera.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.