SFK 2000

Kršo: Kada smo fokusirane, možemo pobijediti svakoga!

28/08/22

Jedna od najboljih fudbalerki SFK 2000 Sarajevo, Amela Kršo, odigrala je zapaženo utakmice UEFA Lige prvaka. Svojim prodorima i sjajnim asistencijama, napravila je značajan doprinos u uspjesima našeg kluba. Za klupsku stranicu, prenijela nam je svoje utiske sa utakmica u društvu najboljih.

“Mislim da jos uvijek nismo svjesni sta smo postigli, a nismo ni imali vremena da se sve slegne obzirom na to da smo odmah nakon povratka iz Rumunije započeli sa pripremama za prvenstvenu utakmicu koja nas očekuje ovog vikenda.”, rekla je Kršo, dodavši:

“Poznavajući rad trenerice Samire, vjerujem da će pripreme za utakmice Lige prvaka biti teške, te da ćemo svaku utakmicu do tada iskoristit za uigravanje taktike. Imamo mladu ekipu i par novih fudbalerki, koje se moraju prilagoditi na našu igru, a za to je potrebno vrijeme. Vjerujem svojim saigračicama i znam kada smo fokusirane da možemo pobijediti svakoga, što smo i dokazale u prethodnom periodu”.

Početkom narednog mjeseca SFK 2000 Sarajevo saznat će nakon žrijeba naredne protivnice. Prva utakmica je na rasporedu 21/22 septembra, a uzvratna sedam dana poslije. Mogući protivnici SFK 2000 Sarajevo su Juventus (ITA), Benfica (POR), Zurich (CH), Slavia Prag (CZE), Rosenbard (SWE), St. Polten (AUT) i Vllaznia (ALB).

“U Ligi šampiona nema laganog protivnika. Sve ekipe ulažu mnogo u svoje igračice. Pred nama je težak zadak, svjesne smo ozbiljnosti utakmice. Možda nećemo biti favoritkinje prije početka utakmica, ali nećemo dozvoliti nikome ni da nas potcijene. Svjesne smo koliko vrijedimo i šta možemo postići. Veliki broj utakmica je odigran, u kojem favoriti ne pobijede”, zaključila je Kršo.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.