SFK 2000

Ismir Mirvić: SFK 2000 Sarajevo predstavlja naš grad i našu državu na najvišem nivou i imaju sve što je potrebno za uspjeh!

07/09/22

Ismir Mirvić, predsjednik FK Sarajevo, jedan je od onih koji su podržavali rad SFK 2000 Sarajevo od samog dolaska na funkciju u klubu. Uvijek je isticao važnost rezultata koje naše fudbalerke ostvaruju, ali i način rada i principe poslovanja najuspješnijeg sportskog kolektiva u BiH.

Nakon što su napravile još jedan sjajan rezultat, predsjednik Mirvić se obratio njima, ali i cijeloj bh. javnosti:

“Uspjeh nije samo rezultat. Uspjeh je prvenstveno dosljednost. Samo dosljedan i naporan rad vodi do uspjeha, a onda dolaze i rezultati i to pokazuje SFK 2000 Sarajevo. Ženski fudbal je trenutno potcijenjen sport u regionu. Postoji ogromna prilika da se to promijeni, jer su sve evropske zemlje daleko ispred nas.”

Nakon dolaska u Sarajevo upoznali ste sve segmente rada u klubu i često isticali SFK 2000 Sarajevo kao primjer dobrog rada?

“SFK 2000 Sarajevo se od prvog dana pokazao kao odlična organizacija. Kao i u svemu ostalom, ljudi čine Klub. Ne postoji bolji i dosljedniji tim od SFK 2000 Sarajevo. One su odgovorne i same su stvorile svoje prilike, žele da pobjede i SFK predstavlja njihov stil života. Klub ima sve što je potrebno za uspjeh - samo im je potrebna podrška i pomoć svih nas da pređu na još viši nivo, a one to sigurno mogu postići.”

Koliko bi nam svima značio plasman u narednu rundu takmičenja?

“SFK 2000 Sarajevo u drugom krugu kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka je zaista veliki uspjeh! Ovaj klub je uvijek poslovao sa minimalnim budžetom, uz minimalna sredstva. Nevjerovatno je šta je ovaj tim postigao. Samirina želja za pobjedom u kombinaciji sa ogromnim talentom svih igračica na terenu te neumornim radom njenog tima čini ih posebnim. One predstavljaju naš grad i našu državu na najvišem nivou i zaista sam ponosan na njih. Pobjeđuju sve barijere, otvaraju nova vrata mnogim djevojčicama u ovom sportu, ali otvaraju i nove poslovne prilike. Upravo svojim primjerom pokazuju kako svi zajedno možemo postići veliki uspjeh. Zaista mi je velika čast što sam u poziciji da im pomognem da idu još dalje.”, rekao je predsjednik kluba sa Koševa."

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.