SFK 2000

Hurem: Čestitam igračicama i kompletnom timu na uspjehu!

23/08/22

Trenerica SFK 2000 Sarajevo, Samira Hurem, nije krila svoje zadovoljstvo nakon pobjede protiv Cluja i plasmana njenog tima u narednu rundu UEFA Lige prvaka. Podsjećamo, nakon pobjede od 4:0 protiv malteške Birkirkare, SFK 2000 Sarajevo savladao je domaći Cluj sa 2:1.

“Čestitam igračicama i kompletnom timu na uspjehu. Igračice su vrijedno radile proteklih mjesec dana i znali smo da će se njihov trud, zalaganje i odlična atmosfera vratiti dobrim rezultatom. U prvoj utakmici smo pokazali kvalitet, koji posjedujemo, a drugoj karakter tima. Imali smo puno problema, ali smo uspjeli izvući svoj maksimum, što dovoljno govori o svakoj osobi. Ima još igračica koje ovaj put nisu imale priliku, ali sam sigurna da će u narednim utakmicama njihova forma doći do izražaja. Pored prvakinja Albanije za koje nastupaju igračice iz SAD, mi smo jedina ekipa iz regiona koja je uspjela proći dalje.”, kazala je Hurem.

Početkom narednog mjeseca SFK 2000 Sarajevo saznati će nakon žrijeba naredne protivnice. Prva utakmica je na rasporedu 21/22 septembra, a uzvratna sedam dana poslije. Mogući protivnici SFK 2000 Sarajevo su Juventus (ITA), Benfica (POR), Zurich (CH), Slavia Prag (CZE), Rosenbard (SWE), St. Polten (AUT) i Vllaznia (ALB).

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.