SFK 2000

Gloria Slišković: SFK 2000 Sarajevo je spoj mladosti i iskustva, ponosna sam na svoj Klub!

28/09/22

Mlada igračica našeg kluba, Gloria Slišković, velika je nada SFK 2000 Sarajevo, ali i fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Sa 17 godina koliko danas ima, stekla je ogromno iskustvo.
Na nedavno završenom evropskom prvenstvu do 17 godina nosila je kapitensku traku, a utakmicama UEFA Champion’s League u ovoj sezoni, bila je jedna od najmladih učesnica koja je odigrala svih 90 minuta na terenu.
Vjerujemo da je pred njom sjajna karijera, a vi je bolje upoznajte kroz intervju koji je pred vama.

Danas se igra utakmica u Zurichu, koja su Vaša očekivanja?

Prošlo je tačno 7 dana od utakmice sa Zurichom koju smo igrale u Sarajevu, s obzirom na to da je period poslije utakmice bio jako kratak, vrijeme smo iskoristile da se oporavimo kako fizički, tako i psihički. Dosta smo vremena provele analizirajući naše greške, a sve golove primile smo iz vlastitih grešaka.

Danas nas očekuje uzvratna utakmice u kojoj svi želimo da popravimo utiske i nadam se da ćemo to ostvariti.“

Šta je za Vas značila Liga prvaka i možete li nam reći šta pamtite iz sve tri utakmice?

Za mene kao mladu igračicu, svakako da je velika stvar igrati Ligu prvaka, pogotovo u klubu, poput SFK 2000 Sarajevo, koji ima bogatu historiju na evropskoj sceni. Svakom mladom igraču ili igračici je san nastupiti na ovako jednom velikom takmičenju.
Utakmice u Rumuniji pamtim najviše po našim golovima, dobroj procjeni protivnika i proslavama pogodaka.

Mislim da mi je to najljepši momenat ikada!
Drago mi je da se Sarajevo i BiH spominje u UEFA i evropi baš zbog nas i naših uspjeha.
Žao mi je što rezultat sa Zurichom nije bio pravo slika naše igra i našeg tima ali ipak mi je drago što smo pružale podršku jedna drugoj bez obzira na rezultat.“

Među najmlađim ste igračicama u Klubu, koliko vam znači podrška i ko vam je od vaših saigračica najviše pomogao u razvoju?

Istina je da sam jedna od najmlađih članica seniorskog tima. Već duži period imam tu titulu. Fudbal je moj život i to sam ja, a godine mi ne predstavljaju alibi. Imamo sjajan tim i najbolju trenericu. Ja želim da radim napredujem kao igračica i osoba. Mladim igračicama je potrebna podrška trenerice i ekipe.
Meni je puno značila podrška mojih suigračica, trenerice Samire Hurem a posebno moje bivše trenerice i kapitenke Alisa Spahić.

Na šta ste posebno ponosni u dosadašnjem dijelu karijere?

Definitivno da će mi 2022. godina biti najbolja u mojoj karijeri. U ovoj godini sam kao kapitenka predvodila U-17 reprezentaciju na evropskom prvenstvu. Dobrom igrom i zalaganjen, plasirali smo se sa ženskom A reprezentacijom u baraž za svjetsko prvenstvo. To je najbolji rezultat do sad.
Naravno, 20. titula sa SFK 2000 Sarajevo i prolazak u drugi krug Lige prvaka. Mi nismo ni bile svjesne kvaliteta svih ekipa koje igraju Ligu prvaka a SFK 2000 Sarajevo je napravio rezultat i nalazi se na listi medju najbolji.”

Za SFK 2000 Sarajevo igra mnogo mladih igračica, da li je to presudilo da dođete u naš Klub?

SFK 2000 Sarajevo je spoj mladosti i iskustva. Iako više ima mladosti, što se meni mnogo sviđa, poštujemo starije i iskusnije igračice od kojih možemo puno da naučimo.
Ova ekipa je zajedno tek četiri mjeseca i već je ostvarila velike rezultate. Potreban je duži period i više rada kako bi došli još veći rezultati.
Sviđa mi se vizija Kluba na čelu sa trenericom Samirom Hurem koja pruža veliku priliku nama mladim igračicama.“

Šta za mlade igračice znači podrška navijača sa tribina?

Nije isti osjećaj igrati pred praznim tribinama i tribinama gdje imate podršku navijača. Nama to svakako da puno znači u ženskom fudbalu i nadamo se da ćemo za nekoliko godina doživjeti pun stadion Koševo na jednoj od naših utakmici, to je san svake od nas.

Kakav je bio osjećaj s kapitenskom trakom predvoditi kadetsku reprezentaciju BiH na nedavno završenom evropskom prvenstvu?

Da, istina je da sam ove godine bila kapiten U-17 reprezentacije. Nevjerovatan i poseban osjećaj je bio sami nastup na euru, pogotovo u našoj državi pred našim navijačima.”

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.