SFK 2000

Gloria Slišković prelazi iz SFK 2000 Sarajevo u slavni italijanski Juventus!

11/06/23

SFK 2000 Sarajevo sa ponosom objavljuje da naša talentovana fudbalerka, Gloria Slišković, prelazi u redove čuvenog italijanskog kluba Juventus. Ovaj prelazak predstavlja veliku nagradu za njen talenat, ali i dokaz da naš klub pruža izvanredne mogućnosti za razvoj i napredak igračica.

Gloria je provela šest godina u SFK 2000 Sarajevo, gdje je kroz našu školu fudbala i seniorski tim stasala u izvanrednu igračicu. Njena posvećenost, predanost i neumoran rad uvijek su bili primjer za sve ostale igračice u klubu. Njen prelazak u Juventus nije samo uspjeh za nju lično, već i za SFK 2000 Sarajevo, koji je postao sinonim za klub koji otvara vrata najboljim evropskim klubovima za svoje igračice.

“Presrećna sam i ponosna što ću postati dio Juventusove porodice. SFK 2000 Sarajevo mi je pružio sjajne temelje i podršku tokom svih ovih godina, i zahvalna sam im na svemu. Ovaj prelazak je ostvarenje mog snova i motivacija da nastavim naporno raditi kako bih postigla nove visine. Hvala svim saigračicama, trenerici Samiri,trenerima, upravi kluba koji su me podržavali i vjerovali u mene. Jedva čekam da započnem novu avanturu u Juventusovom dresu."

SFK 2000 Sarajevo želi Gloriji puno uspjeha u nastavku karijere i uvjereni smo da će svojim talentom i predanošću ostvariti velike stvari u dresu slavnog Juventusa. Ovaj transfer je dokaz da SFK 2000 Sarajevo pruža sjajne mogućnosti za razvoj mladih igračica i potvrda našeg statusa kao vodećeg kluba ženskog fudbala u regionu.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.