SFK 2000

Gačanica: Sretna sam zbog golova, želimo pobjedu u nedjelju

19/08/22

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo na sjajan način započele su ovogodišnji nastup u UEFA Ligi prvaka.

Bh. šampionke savladale su maltešku Birkirkaru rezultatom 4:0, a u vrhunskom nastupu čitavog tima u prvi plan se istakla Minela Gačanica. Mlada napadačica postigla je 2 gola u svom debitanskom nastupu u dresu SFK 2000 Sarajevo, s obzirom na to da je u ovom prijelaznom roku stigla u glavni grad Bosne i Hercegovine.

“Debitanski nastup za SFK 2000 Sarajevo dugo ću pamtiti. Uspjela sam postići dva gola i pomoći timu kako bi došle do pobjede u Ligi prvaka. Iako se moje ime više pojavljuje zbog golova, mogu reći da je čitava ekipa odigrala sjajnu utakmicu i kada ovako nastupite kao kolektiv, uvijek će određeni pojedinac doći u prvi plan. Ovog puta sam to bila ja, naredni put će druga igračica i sretna sam zbog svog dobrog nastupa i okrećemo se novim utakmicama”, rekla je Gačanica, dodavši:

“Kada rezimiramo prvu utakmicu protiv prvakinja Malte, sigurno smo naplatile sav uložen trud iz pripremnog perioda. Radile smo naporno kako bi se pokazale u najboljem svjetlu. Uspjele smo da ostvarimo jako bitnu pobjedu, gdje smo postigli četiri gola. SFK 2000 Sarajevo je jedna odlična ekipa, kao kolektiv izgledalo dobro i igramo kvalitetan fudbal”

“U nedjelju nas očekuje utakmica protiv Cluja za prolazak dalje. Protivnik je kvalitetan i zahtjevniji je zadatak pred nama. Želimo ostvariti pobjedu, smatram da imamo šansu i dane do utakmice ćemo iskoristiti kako bi se u potpunosti pripremili za tih devedeset minuta”, zaključila je Gačanica.

Podsjećamo, domaćin Cluj je poslije boljeg izvođenja penala savladao Glentoran u drugom susretu grupe u kojoj se nalazi SFK, te će izabranice trenerice Samire Hurem upravo protiv pomenutog protivnika tražiti prilike za prolazak dalje.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.