SFK 2000

Gačanica: Pobjeda u najvažnijoj utakmici prvenstva je velika motivacija!

27/03/23

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo jučer su sigurno savladale prve pratiteljke, igračice Emine iz Mostara. Utakmica je završena pobjedom naših igračica, rezultatom 4:0, a dvostruki strijelac bila je Minela Gačanica.
Bh. reprezentativka prenijela nam je poslije susreta svoje utiske.

“Ovo je sigurno najvažnija pobjeda u sezoni i velika motivacija. Odigrale smo sjajnu utakmicu i bile bolji protivnik na terenu. Ponosna sam na igru svog tima, bez kojih ni moji jučerašnji golovi ne bi bili mogući. Sigurno mu reći da su golovi od jučer jedni od najdražih pogodaka u sezoni i dresu SFK 2000.”, rekla je Minela, osvrnuvši se potom na njen dosadašnji učinak.

“Smatram da uvijek može i mora biti bolje. Radim naporno na tome da uz svoj tim napredujem još više i pružam što bolje partije. Golovi su samo plod mog rada i ekipe koja mi pomaže u svemu tome, takodjer i trenerice Samira Hurem koja daje sve od sebe da budemo što bolje, kako tim tako i svaka individualno, ispravljajući greške i radeći na tome da kvalitet naše igre dignemo na još jednu stepenicu iznad.

Gačanica je postigla do sada 22 gola u prvenstu, a na kraju razgovora prenijela nam je svoje ciljeve u ostatku takmičarske sezone.

“Korak po korak smo bliže ciljevima, a to su novi trofeji. Sigurna sam da ćemo podići duplu krunu u Maju!
Kada je u pitanju individualni plan, težim postići 30 golova. Uz dobar rad, pomoć tima i malo sportske sreće nije nedostižno”!

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.