SFK 2000

Gačanica nakon historijskog pogotka: Naplatili smo želju, trud i rad svih nas!

07/09/22

Zmajice su remijem (1:1) u Azerbejdžanu dobile priliku da se u baražu bore za odlazak na veliku svjetsku smotru fudbala. Odličnom igrom, mudrom taktikom i borbom do posljednjeg trenutka susreta, naše najbolje fudbalerke su ostvarile fantastičan rezultat. Iako je ovo uspjeh cijelog kolektiva, trenutak iz 63. minute svakako je jedan od važnijih trenutaka, ne samo u ovoj utakmici nego i u historiji ženskog fudbala u našoj državi.

Minela Gačanica, fudbalerka SFK 2000 Sarajevo, odlično se snašla i pogodila mrežu protivničke ekipe za vodstvo našeg nacionalnog tima. Dan poslije utakmice razgovarali smo s veznom fudbalerkom našeg tima, o impresijama nakon ovog sjajnog rezultata.

Veliki uspjeh ste napravili plasmanom u baraž. Kako sada gledaš na sve nakon prespavane noći?

"Ostvarile smo historijski uspjeh sinoć, osjećaj je zaista nevjerojatan. Sav trud, timski rad i zajednička želja da ostvarimo ovakvo nešto se isplatila i danas zasluženo slavimo. Nije bilo lako, ali smo pokazale da možemo i zaslužujemo da budemo tu gdje smo trenutno."

Bila si strijelac pogotka u ovoj utakmici. Kakav je osjećaj kada znaš da si neko ko je ispisao historiju?

"Svakako da je poseban osjećaj postići pogodak za svoju državu, to je bio moj prvi pogodak za seniorsku reprezentaciju. Nema ljepšeg osjećaja a posebno zbog toga što je pogodak došao u jednoj ovakvoj utakmici. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez mojih suigračica. Posebno sam zahvalna selektorici Hurem što je imala povjerenja u mene i SVI ZAJEDNO smo ispisali historiju." - kazala je Gačanica.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.