SFK 2000

Ambasador Velike Britanije i tim Ženske fudbalske ekipe Oružanih snaga Velike Britanije u posjeti SFK 2000 Sarajevo!

12/06/23

Njegova Ekselencija, Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, Julian Reilly, zajedno s predstavnicima Oružanih snaga BiH i Ženske fudbalske ekipe Oružanih snaga Velike Britanije, posjetio je SFK 2000 Sarajevo.

Članice Ženske fudbalske ekipe Oružanih snaga Velike Britanije boravile su u Bosni i Hercegovini, u sklopu svoje turneje po zemljama zapadnog Balkana s ciljem promoviranja rodne ravnopravnosti, osnaživanja mladih i uključivanja žena.  

Ambasador Julian Reilly je s oduševljenjem izrazio svoje utiske o posjeti i susretu s aktuelnim dvostrukim šampionkama BiH, SFK 2000 Sarajevo, timom, koji svake godine pomjera granice i ostvaruje vrhunske rezultate:"Bilo mi je veliko zadovoljstvo, zajedno sa Ženskom fudbalskom ekipom Oružanih snaga UK, upoznati dvostruke šampionke BiH, SFK 2000 Sarajevo. Zaista je prava privilegija primiti dres ovog kluba od legendarne trenerice Samire Hurem i upoznati žene koje svojim znanjem i umijećem ruše barijere, razbijaju stereotipe i nesutrašivo slijede svoju strast. Inače, Ženska fudbalska ekipa Oružanih snaga UK posjetila je BiH na svom proputovanju zemljama zapadnog Balkana s namjerom da promoviraju rodnu ravnopravnost, osnaživanje mladih i uključivanje žena u oblasti u kojima tradicionalno dominiraju muškarci."

Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo, istakla je važnost posjete i suradnje s Oružanim snagama BIH: "SFK 2000 Sarajevo je počašćen ovom posjetom, koja nije došla slučajno, već je rezultat dugogodišnje sportske saradnje s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Drago nam je što se ovaj put susrećemo i van terena, te se nadamo da će ova saradnja donijeti nova iskustva i prilike za razvoj ženskog fudbala u Bosni i Hercegovini, kao i razmjenu novih znanja između oba tima."

Ova posjeta predstavlja još jedan korak naprijed u jačanju veza između SFK 2000 Sarajevo i sportskih ekipa koje dolaze iz evrope i rade na promoviranju važnosti ženskog fudbala i rodne ravnopravnosti u sportskom svijetu. U redovima SFK 2000 Sarajevo vjeruju da će ovakvih posjeta biti i u budućnosti.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.