SFK 2000

Aleksić: Nije bila teška odluka doći u SFK 2000 Sarajevo!

03/04/23

Reprezentativka Bosne i Hercegovine, Marija Aleksić, jedna je od novih fudbalerki u našem timu. Svoju karijeru gradila je u inostranstvu, a dolaskom u SFK 2000 Sarajevo želi napraviti dodatni iskorak u svojoj karijeri.
“Ovaj klub ima najbogatiju historiju na ovim prostorima. Nije bila teška odluka doći u SFK 2000 Sarajevo. A, ta odluka je dobila svoju potvrdu poslije prvih utakmica u bordo dresu. Uživam u igri na trenu, vidim nasmijana lica na tribanama kada igramo utakmice, a ta ljubav mi je najviše nedostajala u Evropi”, rekla je Aleksić, koja iako igra u veznom redu, često postiže i golove.
“Tako je. Moja koncentracija je više usmjerena na povezivanje igre i sigurnosti da ne primimo gol. Istina je da golovi nisu nešto što me krasi kroz karijeru, ali mogu reći da rastem u nekim drugim fudbalskim segmentima, tako da i oni sada dolaze do izražaja”
U proteklim danima tim SFK ostvario je dvije važne pobjede. U domaćem susretu protiv Emine, te gostujućoj pobjedi u kupu protiv Radnika, ekipa je trasirala put ka novoj, duploj kruni.
“Utakmica protiv Emina predstavlja svojevrsnu vodilju za budućnost. Igra, sloga, sinhronizacija i energija, sve je bilo ključno za pobjedu u ovom derbiju. Izuzetno sam sretna i zadovoljna igrom mog tima, a one su mene nadahnule da se upišem u listu strijelaca. Ostvarile smo i važnu pobjedu u Kupu, gdje također imamo velike ambicije”, zaključila je Aleksić.

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.