SFK 2000

SFK 2000 Sarajevo na korak do nove duple krune!

29/04/24


Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo, pod trenerskim vodstvom Samire Hurem, ostvaruju izvanredne rezultate ove sezone.
Iako je na početku sezone, naš tim napustilo nekoliko ključnih igračica koje su karijeru nastavile u renomiranim inostranim klubovima, Klub je uspio izgraditi mladu ekipu koja kontinuirano dominira svojim igrama u domaćim takmičenjima.

Nakon petnaest odigranih kola u Premijer ligi BiH za žene, SFK 2000 Sarajevo zauzima vrh tabele sa 51 bodova, gotovo osiguravši još jednu šampionsku titulu. Naše fudbalerke se ističu visokim brojem postignutih golova na svakoj utakmici, dok prisustvo nekoliko talentiranih igračica dodatno obogaćuje naš tim i gradi novu stranicu uspješne klupske historije.

Pored dominacije u ligi, SFK 2000 Sarajevo je ostvarilo zapažen uspjeh i u Kupu BiH, te se plasiralo u finale nakon pobjede nad Iskrom u gostima u Bugojnu. U finalu nas očekuje susret s ekipom Radnika iz Bijeljine.

Jedno od ključnih imena u našem igračkom kadru je napadačica Minela Gačanica, bh. reprezentativka koja je na pragu postizanja 30 golova u prvenstvu. Gačanica ističe da u klubu vlada izvanredna atmosfera, te da uz stručan rad trenerice Hurem tim radi naporno i postiže izvanredne rezultate. Naš cilj je završiti sezonu na najbolji mogući način i osvojiti duplu titulu!

Pratite nas na našoj web stranici i društvenim mrežama kako biste bili u toku s našim uspjesima i podržali nas na putu ka novim trofejima!

© SFK Sarajevo 2000. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.